Успеси панчевачког младог шахисте

Десетогодишњи Панчевац Марко Милановић остварио је ове године јединствен успех у шаху, поставши првак Србије у свим категоријама такмичења. Сад се спрема за светско првенство у Шпанији, где је члан наше кадетске репрезентације.

Са само 10 година Марко Милановић из Панчева већ је постигао огроман успех у шаху. До сада је освојио преко 300 медаља и пехара, био је најмлађи освајач 1. категорије, равноправно се такмичи и са сениорима, члан је кадетске репрезентације Србије.

"Био сам 6. у Европи и 10. на свету, то су ми највећи успеси. А ове године на првенству Србије сам освојио свих 5 златних медаља у 5 дисциплина", каже шахиста Марко Милановић.

Нико до сада није у истој сезони био најбољи у редовном шаху, убрзаном, брзопотезном, школском и у решавању шаховских проблема. Као тренер и пратилац уз њега је увек отац Небојша.

"Све што није суви шах, то ја радим. Око организације, просто подршке њему, анализе партија, како је играо, да ли је могао нешто боље", објашњава Небојша Милановић.

Марко се тренутно спрема за светско првенство у Шпанији.

"Биће 11 кола, плус пауза, плус пут. Биће много учесника, око 200 деце у мојој групи и биће јако напорно", каже Марко Милановић.

Млади Панчевац шах учи уз компјутер. Тренера нема јер су они прави и квалитетни јако скупи и не живе у близини. Вредно ради да постигне свој циљ: освајање титуле мајстора ФИДЕ до краја средње школе, а можда и пре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво