Пиротски фризери у хуманој акцији

Фризери у Пироту организовали су хуманитарну акцију, која је успела да подигне читав град. Они су бесплатно фризирали, а муштерије остављале новац према својим могућностима. Средства су намењена за лечење њихове колегинице. Идеја занатлија је да бар једном месечно раде у хуманитарне сврхе.

Пиротски фризери обновили су еснафску солидарност, по којој су се препознавале пиротске занатлије. Одрекли су се зараде и сви окупљени на једном месту, фризирали суграђане, како би прикупили средства за лечење оболеле колегинице.

"Јелена је болесна, лечи се од канцера јајника. Сви су без проблема пристали. Стварно сам била одушевљена и дирнута. Није да нисам очекивала, јер ми смо фризери, пре свега хуманитарци", каже фризерка Радмила Ђорђевић.

"Заиста имају велико срце и само тако нека наставе. Осмехом, својим умећем, лече. Ја сам одушевљена овом акцијом. Свака част организатору. С обзиром да се и сама бавим хуманитраним послом, апеловала сам на моје колегинице из Здравственог центра и Болнице да и оне дођу и подрже", само су неки од утисака Пироћанаца.

Фризери се неће зауставити на овој акцији.

"Мислим да ово није крај, већ је почетак и надам се да ће ово да заживи. Не само колегиници Јелени да помогнемо, већ и осталима којима је потребна помоћ", објашњава фризер Младен Дурмишевић.

Да својевремено није било занатлија и еснафа, Пирот се никада не би индустријски развио. Лекција из хуманости пиротских фризера, подсетила је Пироћанце на доборчинство, које је било, модерним речником речено, обавезни део пословне политике сваког еснафа. Обновљено је на понос занатлија и свих Пироћанаца.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар