Неопходна помоћ Сарићима

Томислав Сарић из ваљевског села Гола Глава, након смрти жене, сам брине о двогодишњем сину и старом оцу. Њему је неопходна помоћ, како би одржао домаћинство и обезбедио нормалне услове за гајење детета. На срећу, хуманих људи да помогму има.

Након неколико година борбе са тешком болешћу своје жене, Томислав Сарић је пре шест месеци остао сам са сином и старим оцем. За трошкове лечења супруге, продаво је  стоку и све што је могао. Након њене смрти, остао је у дуговима и без могућности да ради, јер је морао да брине о двогодишњем сину Срећку. 


"Њена болест како је текла, ја сам то све, имао сам стоке, значи нисам имо мого ићи у њиву да радим, нисам ништа, онда сам продаво краву по краву да би имао. Значи, све што сам имао, значи све сам дао око тог излечења, значи није ми успело. Борио сам се али нисам могао њиве да обрадим", каже Томислав Сарић, из села Гола Глава код Ваљева.

Тешка животна прича Сарића, који имају само око 3500 прихода од дечијег додатка, ипак је дошла до људи  добре воље. Неопходна  помоћ, пре свега у новцу и за потребе  малог Срећка је почела да стиже.

"Вала биће боље ваљда. Шта ћу, ко може може, ко не може, не може. Шта ћемо што може да помогну да уради ово и ето", каже Мирослав Сарић.

Уз речи захвалности свима који би да помогну, Томислав се нада да ће сада, након што је дете колико толико збринуто пред зиму, успети да  обезбеди и помоћ за сетву и неопходно сређивање куће.

"Гардаробе, хране и тога не треба нам ништа. Значи није нам потребно добили смо тога имамо довољно свега. Значи, нај нам је сада неопходније да се појаве добри људи да завршимо ову кућу, да ми време то не обија више циглу и то. Да измењам ову столарију. Значи то су ми најпотребнија средства ко може да ми помогне и у новцу да би посејао жита шта ове јесени", жеље су Томислава Сарића. 

Уколико помоћ не изостане, Томислав планира да Срећку на пролеће обезбеди обданиште у Ваљеву и смештај код родбине. То би му омогућило да може да се посвети обнови домаћинстава и  стварању минималних  услова за самосталан живот ове трочлане породице.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара