Краљево: Реконструкција атлетског стадиона

У Краљеву је почела реконструкција атлетског стадиона, после готово пола века. Спортисти и рекреативци, до средине наредне године тренираће на другим стадионима. Прво велико такмичење, Балканијада, биће одржано на реконструисаном стадиону 13.јула наредне године.

Спаковали су опрему, испразнили свлачионице и завршили последњи тренинг на стадиону. Након више деценија свакодневних тренинга, Предраг Цвијовић и Драган Нешовић тренираће на другом стадиону. Остају успомене и вера у боље дане за краљевачке атлетичаре.

 

"Сви су они емотивно везани, била је то стаза на којој су они провели неколико година, стекли неке резултате, многи од њих били репрезентативци. Сигурно ће за оне који долазе много значити", каже тренер Предраг Пецо Цвијовић.

Атлетичар Драган Нешовић тренира од 12 године: "Догурао сам до ветерана, а стадион се није променио. Ја се надам да ће да се одржи Балканиијада за ветеране, волео бих да трчим пред својим суграђанима и да покажем најбоље резултате".

Средствима која су обезбедили Влада Србије и град Краљево, око 140 милиона динара стадион ће комплетно бити реконструисан. Стадион ће имати осам стаза.

"Тренутно се ради потпорни зид јер смо стадион морали да проширимо да би имао све могуће квалификације ИФ стандарда. Стадион ће имати осам трака то је минимум", каже Милош Симовић, председник Спортског савеза Краљева. И додаје: "Осам стаза ће бити пресвучене најмодернијом подлогом за трчање - тартаном. На стадиону ће бити травната површина која је неопходна за функционисање и спровођење разних тренинга на стадиону. Ми очекујемо на самој Балканијади око 500 учесника људи који ће доћи у град Краљево. Оно што је јако битно на том такмичењу неће бити само промоција спорта, здравог живота већ ће имати туристички момемнат у самом граду јер ћемо ту представити Краљево на најбољи могући начин".

Планирано је да радови буду завршени до краја јуна. Прво велико такмичење јуниорска Балканијада, биће одржана средином јула.

број коментара 0 Пошаљи коментар