Због пумпе без воде село Ранутовац код Врања

Породица Илић из Ранутовца код Врања једина у селу нема воду из градског водовода, иако су, по уговору, отплатили пола износа за водоводну мрежу. У водоводу кажу да је уговор склопљен пре четири године, штетан за њихово предузеће, зато што је неопходна и уградња пумпе.

Водом за пиће снабдевају се са бушотине, када пресуши дотерују је из реке. Породица Илић живи од минималне пензије и пољопривреде. Имају и стоку, којој је исто неопходна вода.

„Немамо стално доток воде, снабдевамо се трактором идемо за стоку и за све кућне потребе дотерамо из реке", каже Саша Илић, из Ранутовца.

Ружа Илић, из Ранутовца: „Стоку кад појимо, унутра не можеш да переш судови, не можеш да завршиш други посао, мораш једно да завршиш, па друго".

Да би добио воду из градског водовода, Слободан Илић је пре четири године, након склапања уговора, уплатио половину од 75 хиљада динара.

Слободан Илић, из Ранутовца: „Ко уплати 50 посто може да буде прикључен на водоводну мрежу и касније још 6 рата, јер је било на 12 месечних рата. Међутим, до дана данашњег, ја нисам прикључен уопште на водоводну мрежу".

У Водоводу кажу да је уговор склопљен пре четири године штетан за то предузеће, јер само цена пумпе која је неопходна због висинске разлике, вишеструко премашује вредност уговора.

Домаћинство породице Илић се налази на крају села. Око 250 метара пута, уз брдо, дели их од комшија прикључених на градску водоводну мрежу.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар