Реконструише се пут Нови Пазар - Тутин

За две године биће завршена реконструкција државног пута Нови Пазар-Тутин, извођач радова је турска компанија "Ташјапи". Значајна вест с обзиром на то да ка том путу гравитира више од 150.000 мештана.

На магистралном путу од Новог Пазара до Тутина, четири деценије стар асфалт назире се испод закрпа новијих датума. И тако двадесете километара.

"Они који путују аутобусом, можда им треба и преко сат времена. То је наша жила куцавица, посебно за малу привреду. Бога ми ја једно два пут годишње одрадим реглажу", мишљења су тамошњих мештана.

Иако се до Тутина може и Јадранском магистралом, пут је петнаестак километара дужи. Сва села Тутинске општине налазе се уз оштећени пут.

"Велика села имају овде и само се крпило, реновирало по мало, а није се урадило како треба. Требао је да се прошири, да се уради лијепо. Да народ, миљи му се да живи у ова села", каже мештанин Мумин Чалаковић.

Делови магистралног пута од Новог Пазара до Тутина обнављани су претходних година. Међутим, због дотрајалости и геолошких одлика терена, пут је деформисан, па су потањања асфалта, клизишта и оштећења, данашњи изглед коловоза.

"Тамо има преко тридесетак локација клизишта регистрованих која се у периодима после зима углавном јављају и у тим кишним периодима", истиче Ибрахим Шкриељ, генерални директор АД „Нови Пазар пут".

Црни биланс пута је више десетина живота у протеклих двадесетак година. Из Општине очекују да ће бити и евентуалних измена трасе јер садашњи пут има изузетно оштре кривине.

"Врло нам је важна и безбедност за учеснике у саобраћају. То је пут који датира од пре 40 година, који је у више наврата у мањим мерама реконструисан али безуспешно. Скратиће руту од Новог Пазара до Тутина и за наше привреднике. Сутра, то је једна добра веза за Коридор 11", каже председник Општине Тутин Кенан Хот.

Уговор је вредан 24 милиона евра и подразумева израду идејног пројекта, израду плана детаљне регулације и извођење радова, у дужини од 20,5 километара.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво