Црни бор и топола за пошумљавање Дољевца

Дољевац је једна од 12 локалних самоуправа у којој ће бити засађене нове врсте дрвећа и жбуња. За набавку садница и пошумљавање земљишта из Зеленог фонда Министарства заштите животне средине опредељено је 40 милиона динара.

Једна од локација на којој је планирано пошумљавање у општини Дољевац је у Пуковцу, уз Пусту реку, између железничке станице и цркве. Биће засађено 40 садница сребрно-лисне липе.

Саднице црног бора и тополе обезбеђене су за још три локације на територији Општине. Дуж обале реке Топлице, у близини основне школе, припрема се терен за садњу.

"Самим тим, да подигнемо свест код суграђана о заштити животне средине. Овим пројектом планирамо да укључимо децу из основних школа, који би учествовали у садњи", каже Јелена Илић, начелница Одељења за општу управу.

У пошумљавању ће учествовати и запослени у Општинској управи. Дољевац је равничарска Општина, под шумом је око 150 хектара, што чини око 10 одсто укупне површине Општине.

"Овим ћемо дати допринос управо срединама које су близу насељеног места и које су делимично угрожене. Да утичемо, колико-толико, да имамо бољи и чистији ваздух," објашњава Јовица Пешић, начелник Одељења за привреду и финансије.

Пошумљавање је један од начина ублажавања климатских промена, за пројекат у Дољевцу Министарство заштите животне средине издвојило је 3 милиона и 700 хиљада динара.

Реализација пројекта, кажу у локалној самоуправи, почеће за десетак дана. Све саднице треба да буду засађене до краја новембра."





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво