Ново доба Ковачког центра Крушик

Наменска идустрија годинама је на врху листе извозника. У ваљевском Крушику модернизована је Ковачница тако да Србија више неће увозити отковке за тешко наоружање.

Стара Крушикова Ковачница срушена је у НАТО бомбардовању тако да је Србија морала да увози отковке за потребе наменске индустрије. Југоимпорт СДПР и Крушик направили су нови Ковачки центар, најмодернији у овом делу Европе па је сада отклоњено уско грло у изради отковака за наменску индустрију Србије. Потребе су такве да погони Ковачнице раде у 3 смене, а број радника са 70, повећан је на 320.

"Посла има пуно. Радимо у три смене што је некада за Ваљево било незамисливо. Опрема се стално модернизује. Радимо пуном паром да би испунили норму што раније због осталих фирми", каже радник Марко Гавриловић.

"Радили смо на неким простим струговима. Сада смо већ доста модернизовани, радимо на овим модерним ЦНЦ машинама које су последње генерације и на њима израђујемо комплетно све алате који су потребни за нашу производњу која је јако сложена", објашњава Марко Гавриловић.

Ковачки центар Крушик освајањем великог броја калибара увршћених у серијску производњу минских, ракетних и артиљеријских програма, даје посебан допринос усавршавању наменске индустрије Србије.

"Највеће достигнуће Ковачког центра до сада је завршна фаза припреме за серијску производњу калибра 155 мм која, наглашавам, никада није била произведена у Србији. Он се рецимо користи за НОРУ, за хаубице великог домета и све смо то урадили уз инвестиције Југоимпорт СДПР-а као и остали калибри као и улагање у пластични погон. Погон за израду пластике који такође наменска индустрија није имала и тиме мислим да отклањамо свако уско грло у производњи отковака за наменску индустрију Србије", истиче Душан Благојевић, директор Ковачког центра Крушик.

У погону пластике првенствено се раде елементи за бомбе. И овде, као и свим другим погонима Ковачког центра Крушик, посебна пажња се поклања квалитету производа захваљујући најсавременијој лабораторији. Мањи погон за ковање обојених метала отворили су у Младеновцу.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво