Кошаркашки времеплов у Крагујевцу

Крагујевачка спортска хала "Језеро" отворена је пре 40 година, ревијалном кошаркашком утакмицм између сплитске Југопластике и домаћег Радничког. Тим поводом, кошаркашки асови два тима, поново су се окупили у Крагујевцу.

Вилфан, Јеков, Крстуловић, Мацура Билановић, као и остали играчи, југословенског шампиона, Југопластике, у Крагујевац су стигли са туриира у Риму. У препуној дворани, чекала их екипа Радничког и око 5.ооо навијача. Био је то спектакл.

"Људи су нас без обзира на то што смо каснили, очекали срдачно, пљеском, стварно је био један незабораван догадјај", каже Иво Билановић бивши играч Југопластике из Сплита.

"Они су за нас, тада били свет и ми смо успели на отварању дворане, довели свет, праву кошарку у дворану", додаје Бранимир Љубичић, бивши играч "Радничког из Крагујевца.

"То је стварно био догадјај Југопластика је то увеличала, и то сада буди неке лепе емоције", сећа се Душан Миловановић, каже, такође бивши играч "Радничког из Крагујевца.

На прозивци у Крагујевцу, после четири деценије, играчи оба тима. И даље у форми, стари знанци и пријатељи, демонстрирали су лепоту кошарке, и то са лоптом, којом су давно и одиграли ревијалну утакмицу.

"Након четрдесет година смо се поново дружили са нашим спортским пријатељима из Крагујевца, евоцирали успомене", каже Бранко Мацура, бивши играч "Југопластике"из Сплита.

"Очекивати тај сусрет, то пријатељство, поћи једн другом у загрљај, то је стварно један невероватан осећај који сваки спортиста носи у себи", објашњава Зоран Миловановић, бивши играч Радничког из Крагујевца.

А тај осецај, пријатељства и спортског духа, ветерани, преносе на младје генариције. Као и они пре четири деценије, кадетске репрезентације, одмерили су снаге под кошем. 1978, победа је припала Сплићанима, сада, Крагујевчанима.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво