Пирот "Уточиште прогнаних нота"

У Пироту „Уточиште прогнаних нота"- бесплатан оперски спектакл у организацији тамошњег Дома културе и Министарства културе.

Бити један од шесторо ученика легендарног Лучана Паваротија,велика је част и привилегија.Шансу да се -као млад певач- нађе у друштву одабраних ,искористио је Луиђи Ћирило - и од најбољег учио пуних 8 година.

"Био је веома строг. Код Паваротија су понекад часови трајали читав дан. Са сваким од нас шесторице, посебно је радио. Научио сам да нема лаких и тешких опера - за све је потребно много труда", каже баритон Луиђи Ћирилло.

"Несвакидашњи догађај - полазим од себе - могли смо овде понешто и да научимо. Ето, чули смо о чему се ради у оној опери „Љубавни напитак" ...И да опера није никакав баук, да то може да буде интересантно", задовољни су Пироћанци.

Партнери на концерту били су пијаниста Ђулио Де Лука и мецосопран Кјарастела Онорати ,којој је ово било прво представљање публици у Србији - а у Пирот би каже -радо поново дошла.

"Атмосфера је овде веома позитивна, људи су гостољубиви и много је добра храна у Пироту.Утисци су заиста лепи" ističe мецосопран Кјарастела Онорати.

Светска музичка имена већ годинама у свој завичај доводи Драгана Молес - оперска певачица, која истиче да новац није пресудан за велике уметнике и да са истом посвећеношћу наступају и у малим градовима и у метрополама.

 "На оваквим местима се свира с љубављу - и долази љубав из публике. То је оно што ће мене увек да врати у Пирот", каже оперска певачица и педагог Драгана Молес.

Након овог несвакидашњег догађаја, пиротску публику већ наредног месеца очекује спектакл-концерт Феликса Аја - једног од највећих светских виолиниста данашњице.

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар