Чачак: Осликане учионице

Илустроване бајке - тако изгледају неке од украшених учионица у основној школи "Вук Караџић" у Чачку. Наставници, деца и родитељи, током године и преко распуста труде се да радни простор што боље уреде и украсе. Осликане су готово све учионице нижих разреда и неки од кабинета предметне наставе.

Разнобојна цветна ливада краси зидове учионице друге генерације првака. У пријатном амбијенту и веселим бојама сада школске дане проводе трећаци. Нису додатно осликавали учионицу, али о њој воде рачуна.

Кажу да у својим учионицама редовно чисте кад се нешто упрља, да чувају, и да имају утисак да је њихова учионица најлепша на свету. У зеленом окружењу им је, кажу, лепше да раде.

Цветну ливаду за - зид, деца су сама изабрала пре неколико година. Учитељица Јелена желела је да оплемени простор, освежи беле зидове и стари намештај.

"Пре 4 године Олга Глишин сликарка, иначе мајка моје ученице је била расположена да ослика ову учионицу и нас две смо кренуле у заједничку авантуру која је трајала пар месеци. Учествовала су и деца тада, бојили смо и сређивали заједно", каже учитељица Јелена Циврић Мандић.

Након ове учионице и други наставници са родитељима и ученицима кренули су у осликавање. Свака учионица је различита. Заједничке су им светле боје и весели мотиви.

"То је заиста потреба и жеља ученика, наставника, учитеља, наравно и родитеља, да се простор у коме наши ученици уче, постижу одговарајућа сазнања, постигнућа, да се оплемени, обогати... ја сам то заиста подржао", наводи Милко Иконић, директор чачанске ОШ "Вук Караџић".

Поред математичког кабинета који је осликан стилизованим геометријским фигурама и разним украшеним формулама, осликава се још зидова. Природе и зеленила неће мањкати ни у овој учионици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво