Реконструише се базен у Кикинди

Пливачи и ватерполисти из Кикинде наредних недеља тренинге и припреме имаће на зрењанинском и бечејском уместо на свом базену. Почело је реновирање објекта који иначе бележи велику посећеност основаца и рекреативаца који ће градски базен поново моћи да користе почетком наредне године.

Улагањем 7,5 милиона динара из градског буџета Кикинда је почела обнову Спортског центра "Језеро", најпре затвореног базена - највећег од укупно 5 у овом комплексу. Планирано је да прва фаза радова буде завршена до краја ове, а већ наредне године уз улагање око девет милиона динара и подразумевана комплетна реконструкција спољне и унутрашње инфраструктуре објекта.

"Први и други разреди редовно похађају наставу током школске године, наравно тај програм је ушао и у наставни план и програм одобрен од стране Министарства просвете и од просветне заједнице из Зрењанина, Један изузетно добар и богат програм који служи као основа, односно база за даље бављење воденим спортовима превасходно мислим на пливање и ватерполо, наравно ту су и рониоци", каже Слободан Маринков, директор СЦ "Језеро".

Инсталирани соларни панели досада се нису користили и вода у базену грејала се гасним енергентима. Зато је, због енергетске ефикасности, део инвестиције и уградња нових топлотних пумпи.

"То ће остати оно што је будућност, оно што је важно за садашњост и за неки средњорочни план јесте да ће Спортски центар "Језеро" довести на ниво квалитетног коришћења" и просто употребљивости и могућности организовања великих такмичења и угошћавања свих оних спортиста, репрезентација и гостију", објашњава Павле Марков, градоначелник Кикинде.

Наредне године спортски комплекс "Језеро" обележава 40 година рада, а у сарадњи са републичким Министарством спорта и омладине планирана је и реконструкција спортске хале коју користе практично сви спортски клубови у Кикинди.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар