Породици изгорела кућа, помоћ je обећана, a зима на прагу

Пре 40 дана породици Радовић из Мале Јежевице код Пожеге изгорела је кућа. Једина просторија у којој могу да бораве је кухиња, због чега су две девојчице сместили код родбине. У Општини кажу да ће проблем решити или уз помоћ донатора, који су дали чврста обећања, или на неки други начин.

Вест о пожару који је прогутао кров и спрат куће породице Радовић проширила се Србијом. Посебно због Наташине храбрости која је, не марећи за опасност, спасила живот четворогодишњој сестри. Ипак, још се није ништа променило: кућа је у истом стању, након што је пожар прогутао намештај, ствари, новац.

"За 20 до месец дана то може да се уради. Бар да се покрије да не кисне. Ништа друго. Унутрашњи радови ако не могу да стигну да се раде, не морају, могу се радити на пролеће, али бар да се кућа покрије да не би кисла у приземљу. Ми немамо где да зимујемо, ако прокисне то ће да прокисне доле", каже Вељо Радовић.

Породица тренутно живи у кухињи, али су две девојчице морали да сместе код родбине. Дрва за огрев имају довољно, али без крова нису сигурни да ће плоча изнад кухиња издржати падавине.

"Ако буде јача киша, снег, надам се да ће и зидови да падну од тог снега и кише. Само да не буде нека јача киша", забринута је Нада Радовић.

Захвални су на одећи и храни, али кажу да се осећају занемарено због главног проблема.

Неки нови медијски догађаји сигурно су утицали да се заборави на проблем Радовића, али ова породица не може дочекати зиму уздајући се у празна обећања.

Међутим, председник Општине тврди да су се појавили донатори, који ће брзо решити проблем. А у случају да они изневере - пронаћи ће решење да помогну Радовићима.

"Нема разлога да не одраде, кад су већ у процедури. Онда ће то да одради локална самоуправа. Ми управо имамо спреман на столу предмет и предрачун целокупне кровне конструкције и то ћемо да одрадимо за пет, шест дана уколико стекнемо реални утисак да они овај неће", рекао нам је Милан Божић, председник Општине Пожега.

Преостаје нада да ћемо пре снега о породици Радовић снимити нови прилог у кући на којој ће бити нови кров и цела породица на окупу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво