Куће у краљевачким насељима добијају улицу и број

Око 2.000 улица на територији Краљева добиће имена, а куће у њима бројеве. Највише неименованих саобраћајница, улица и сокака је у селима, па председници месних заједница ових дана са мештанима договарају предлоге за називе улица. Иако би тај посао требало да заврше за 15 дана, потрајаће дуже с обзиром на то да је подручје града Краљева територијално највеће у Србији.

Александар Јанковић свакодневно доставља пошту мештанима Адрана. На почетку, каже, није било лако, јер су многе пошиљке биле адресиране на Адране без броја.

"У почетку ми је било тешко. Временом сам се распитивао код мештана. Сада ми је лакше, упознао сам народ" каже поштар Александар Јанковић.

У Адранима, становници 49 улица, добиће нове адресе.

Још 67 месних заједница мораће да именује улице које имају више од десет кућа и одреди кућне бројеве.

У планинским селима студеничког краја ових дана се неретко чује да ће поједини засеоци имати више табли са натписом улица него становника.

У равничарским селима као што су Адрани у једној улици има више мишљења који би назив она требало да носи.

"Ја бих волео да ова мала улица понесе име патријарха Павла. Некако ми је он најупечатљивија личност" каже један мештанин Адрана.

Када образложени предлог месних заједница прихвати надлежна градска комисија и одобри га ресорно министарство, коначну одлуку о именовању улица доноси Градска скупштина.

"Има доста па се шале. Знате имао је неки човек ту можда, па Тошина улица па некакве такве ствари, а то већ за сада по овоме што су они нама дали услове није могуће", наводи Новица Филиповић, председник МЗ Адрани.

Грађане који страхују да ће им замена докумената због промена адресе бити непредвиђен трошак, надлежни умирују.

"Приликом промене и замене тих старих којима истиче важност, онда ће се у регистар увести нове улице и нови бројеви. Ја лично кажем, неће бити издатака непредвиђених за то", објашњава Саво Вељковић, председник комисије за именовање улица Скупштине града Краљева.

Иако ће највећи број табли са називом улице бити постављен у селима, биће посла и у ширем градском подручју, где треба да се именује 91 улица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво