Чачани прикупљају помоћ за дечака Марка Обренића

Градска библиотека "Владислав Петковић Дис" из Чачка организовала је хуманитарну акцију "Књиге за храброг Марка". Добровољне прилоге суграђана од продаје књига, упутиће за помоћ у лечењу осамнаестомесечног Марка Обренића.

Марко је превремено рођен и има мешовите поремећаје развоја. По рођењу преживео је мождани удар, још увек не говори и не хода.

О њему се брине самохрани отац Драган, а дечак је већ неколико месеци на лечењу у специјалној болници за Церебралну парализу у Београду. Драган не ради јер се брине о дечаку, а једина примању су му дечији додатак. Свакодневне трошкове лечења тешко успева да покрије и свака помоћ му је добродошла.

Књиге за храброг Марка друга је хуманитарна акција библиотеке у последњих месец дана у којој су прикупљана средства за помоћ у лечењу дечака.

Акцији су се самоиницијативно прикључили и средњошколци који су изложили своје рукотворине.

Акцији су се Чачани радо одазвали, највише родитељи са децом. Неки су само остављали новац, а нису ништа купили.

Марку предстоји тешка борба и неизвестан пут до првих корака. У болници ће, према прогнозама лекара, остати још дуго.

Помоћ се може уплатити на рачун код Комерцијалне банке брoj 908-20501-70, рачун наменског депозита на име Драган Обренић 205 - 9011005175091-06 и девизни рачун код Комерцијалне банке 9031019773812 RS35205903101977381219.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи