Нови програм за учење српског језика као нематерњег

Учење српског језика за припаднике националних мањина у Србији често је било само испуњавање наставне обавезе. Од ове школске године уведене су промене које би могле допринети да се српски као нематерњи језик учи са разумевањем, а самим тим и више користи.

Предмет српског језика као нематерњег у првом и петом разреду основних школа и првом разреду средњих школа од ове наставне године учи се по новом програму

Након много година, прихваћен је концепт учења српског језика као страног, а аутори програма направили су разлику у знању са којим деца долазе у школу.

Промене наставног програма којим се националним мањинама олакшава савлађивање српског језика, поздрављају и наставници и ученици:

У току је израда речника који ће дефинисати шта подразумева фонд од 600, хиљаду, или три хиљаде речи српског језика.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво