Ниш: Спортско дружење са мигрантима

Мигранти без родитељске пратње који су смештени у Нишу одиграли су пријатељску утакмицу са својим вршњацима из фудбалског клуба Раднички и штићеницима Завода.

Деца мигранти из Ирана и Авганистана, штићеници Завода за васпитање омладине у Нишу и јуниори Радничког, сви на истом фудбалском терену у мешовитим екипама. Циљ није био победа, већ дружење и уживање у игри.

 

Неки од њих су нам рекли да их је ова утакмица баш обрадовала: "Драго ми што се дружимо и уживамо у фудбалу. Ја сам јако захвалан вашој земљи и овом Заводу, за начин на који су нас дочекали. Овде имамо фантастичне услове, ја сам чак почео да свирам виолину и волео бих да останем у Србији".

"Док сам био у Ирану ја сам стално играо фудбал и ова утакмица ме подсетила на те срећне дане из мог дестињства", додаје његов саиграч.

У нишком Заводу за васпитање омладине смештено је осморо миграната из Ирана и Авганистана:

"Тренутно су нам сви капацитети попуњени и Министарство у својој евиденцији има око 60-оро дечака и девојчица без родитељске пратње и то је наш максимум", каже Миленко Никић, саветник у Министарству за рад.

Уз помоћ Европске уније која подржава овај пројекат у Заводу је за мигранте и штићенике направљена нова кухиња и донирана неопходна спортска опрема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи