Деца прикупила хуманитарну помоћ за сиромашне другове

Хуманост и солидарност учи се од малена. Да су ту лекцију већ савладали показали су ђаци, чланови драмске секције јагодинске Основне школе "Бошко Ђуричић". Они су прикупили ранчеве и школски прибор за децу кориснике народне кухиње при Црвеном крсту.

Осмех на лицу дванаестогодишње Анђеле вреди много више од било каквог поклона. Радује се као и свако дете.

 

"Ја сам одабрала једну овакву футролу за моју сестру Татјану и баш је лепа много ми се свиђа, сто посто ће и њој да се свиђа, и ово сам одабрала за мене", каже Анђела Ибраимовић.

Иако су тек у шестом разреду основне школе од њих би и многи одрасли могли доста да науче.

"Боље је неком нешто дати него имати, а да то уопште не користимо. Знамо да ће то неком требати", саветује Анђела Матић.

Маша Савић каже да је идеја је идеја потекла у школи: "Заправо драмских секција, зато што смо желели да помогнемо људима који то себи не могу да приуште и у томе смо и успели".

"Оно што ја желим њих да научим и да преносим како би и они преносили даље јесте да се љубав дељењем множи", каже Ивана Комарек, наставница ОШ "Бошко Ђуричић".

На евиденцији Црвеног Крста је више од стотину деце чији родитељи свакодневно долазе у народну кухињу по оброк. Већина породица има троје или више деце па је свака помоћ добродошла.

У Црвени Крст током целе године грађани доносе слаткише, обућу, одећу. Помоћ је најпотребнија пред зиму.

"Све оно што је потребно, а што ми можемо захваљујући пре свега доброчинству наших суграђана, од најмлађих до најстаријих итекако је значајно", каже Тања Крстић, секретар Црвеног Крста у Јагодини.

Својим примером ђаци драмске секције из школе "Бошко Ђуричић" показали су шта је хуманост, и колико је леп осећај када некоме помогнете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво