Јагодински глумци најбољи на Мартиновим данима у Богатићу

Специјална награда за набољи глумачки ансамбл на "Мартиновим данима" у Богатићу припала је Градском позоришту из Јагодине и њиховој представи "Идем у лов". Одлуку је жири донео једногласно.

Најбољи глумац и глумица су Мирослав Живадиновић из позоришта "Бата Булић" из Петровца на Млави и Мирјана Зељковић из батајничког "Склоништа у театру".

У епизодним улогама највише су се истакли Драган Буњевац из Јагодине и Оливера Гуцонић из шабачке Сцене "Маска". Најуспешнији млади глумац је Урош Стевић из Лознице.

За афирмацију драмског аматеризма, награда "Зоран Ђонлић" установљена ове године, припала је гостима из Велике Плане. Плакету је уручила Ивана Терзић, једна од глумица која, како је речено, следи љубав и пожртвовање на путу којим је редитељ и велики пријатељ аматера и позоришта ходао.

У част награђених, глумци из Сцене "Маска" одиграли су представу "Искушење", у режији Ивана Томашевића.

У оквиру традиционалне смотре, одиграно је седам представа. Поред чланова аматерских позоришта, у ревијалном делу, представили су се и студенти треће године Факултета драмских уметности у Београду.

Представа "Чудо у Шаргану" Љубомира Симовића, у исто време и смешна и трагична драма, са свим ранама и боловима људи са "маргине" одушевила је све присутне у сали Културно-образовног центра. Међу студентима у класи  Марије Миленковић је и Драган Петровић који је своје прве глумачке кораке остварио на сцени у Богатићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара