Бачка Паланка: Без обуставе наставе у Гимназији

Професори Гиманзије „20. октобар" из Бачке Паланке неће обуставити наставу, јер су се на данашњем састанку са министром просвете Миладином Шарчевићем договорили да на место директора њихове школе постави Тамару Антић, кандидаткињу коју су они изабрали.

Из синдиката гимназије наводе да је министар на кратком састанку изразио жаљење што, због обавеза, није могао лично да дође у Бачку Паланку и реши случај.

Министар је рекао да ће се лично заложити да у свим школама, где постоји сличан проблем, буде изабран директор кога су предложили запослени.

Подсетимо, чланови синдиката ове школе донели су одлуку да од данас потпуно обуставе наставу, све док министарство не постави кандидата кога је на регуларним изборима и у року изабрала већина чланова Наставничког већа и Школског одбора.

Одлука је донета након неколико протеста запослених, након чега је министарство одлучило да поново распише конкурс у овој школи.

Након најаве потпуне обуставе рада, чланове синдиката министар је позвао на хитан састанак.

Школе чланице Синдиката образовања Чачак одржале су једночасовни штрајк упозорења од 12 до 13 часова као вид подршке штрајку колега из Гимназије "20. октобар" у Бачкој Паланци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи