На Јастребачком маршу 620 планинара

Јастребац је прошлог викенда био планинарска престоница Србије. У организацији клуба Јастребац и Планинарског савеза Србије организован је 57. "Јастребачки марш" у којем је учествовало 620 планинара из 36 спортских клубова.

По лепом јесењем времену, висинска разлика од 800 метара није представљала већи проблем за планинаре Србије различитих генерација - од 7 до 94 године.

"Волим тај спорт. Долазићу сваке године јер је Јастребац стварно лепа планина. Пре би се бавио планинарењем него што би се бавио фудбалом или неким другим спортом", каже Угљеша Нићифоровић.

"Деведесетчетврту годину трошим тако што сам скоро редовни планинар и учесник акција на Јастрепцу, па свакако нисам могао да пропустим и овај дан да изађем", наводи Драган Стаматовић.

Стазу дугу 15 километара планинари су препешачили за око шест сати, од језера на Јастрепцу преко Црног врха, Беле стене и Соколовог камена до планинарског дома.

"Питање, да ли има неко из Крушевца који није био на Белој стени, као Словенци који изађу на Триглав макар једном. Тако и ми задњих година практикујемо ту Белу стену. Има лепих приступних стаза", наводи вођа успона Драгутин Пајић.

Бела стена, на висини од 1.256 метара, један је од најмаркатнијих врхова у овом делу Србије, део европског пешачког пута Е7, са кога поглед сеже дуж целе Расинске долине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи