"Устав Републике Хрватске" најбоља представа 13. ЈоакимИнтерФеста

Жири 13. ЈоакимИнтерФеста - Ивана Вујић, редитељ, Зијах Соколовић, глумац и Јелена Јањатовић, костимограф - једногласно је одлучио о свим наградама.

Јоакимова награда за глуму додељена је Борису Каваци у представи "Задње луне" - као високо прецизна, енергетски изузетна улога Оца, како се наводи у саопштењу жирија.

Борко Перић, за улогу Вјекослава Краља, и Ана Марас Хармандер, за улогу Маје Самарџић, у представи "Устав Републике Хрватске" - за веома успешно моделирање ликова са јасно израженим променама - равноправно деле Јоакимову награду за глуму.

Љубиши Савановићу, за улогу Ивана Вуковића у представи "Сабирни центар", додељена је Јоакимова специјална награда за глуму.

Јоакимова награда за визуелност додељује се представи "Задње луне", а за режију те представе награђен је Душан Млакар.

Најбоља представа на 13. ЈоакимИнтерФесту је, према одлуци жирија, "Устав Републике Хрватске", жанровски комплексна представа о мржњи и љубави.

Награда публике за најбољу представу додељена је представи "Сабирни центар" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке и Позоришта Приједор БиХ, у режији Марка Мисираче са просечном оценом 4,96.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво