Злато за краљевачки ресторан и школу у Врњачкој Бањи

На 51. сајму ЛОРИСТ, краљевачки "Мираж" и Угоститељско-туристичка школа из Врњачке Бање награђени златом за "висок квалитет ресторатерске услуге" и за "оспособљавање стручних кадрова у угоститељству, хотелијерству и туризму".

На овогодишњем међународном сајму лова, риболова, туризма, екологије и спорта (ЛОРИСТ) у Новом Саду, своју туристичку понуду представило је седамдесетак градова и општина, а Удружење бања Србије представило је двадесетак бања и хотела.

Манифестацију чији је слоган "Сајам за целу породицу", за своју промоцију искористилио је и више од двадесет чарди и салаша и тридесетак произвођача хране и пића из целе Србије. У таквој конкуренцији ресторани "Мираж" из Краљева награђен је златном медаљом Новосадског сајма за висок квалитет услуге.        

Током трајања сајма награда је уручена Ненаду Илићу, власнику "Миража", који са задовољством истиче да читавом тиму тог предузећа ово признање много значи, али да им је одувек најважније било - задовољство гостију:

"Моји запослени и ја већ три деценије градимо такав имиџ и не одустајемо, па нам је најновије признање потврда да смо на правом путу. Иако ми и лично прија сазнање да је неко препознао сав тај труд, захвалност што смо награђени дугујем целом тиму Миража."

"Сматрам да су сви наши запослени", додао је Илић, "својим залагањем и професионалним односом према послу допринели да остваримо задате циљеве. Само тако могли смо да докажемо да смо достојни ове престижне награде за угоститељство, не само у региону, већ и у целој земљи."    

Иза сваке награде, каже власник "Миража", стоје константна улагања у опрему и ентеријер, труд да гост оде задовољнији него што је дошао, да добије више него што је очекивао:

"Водимо рачуна да наше намирнице буду високог квалитета, али доста пажње поклањамо и одабиру кадрова. Имамо сјајну сарадњу са средњом Угоститељско-турстичком школом из Врњачке Бање и њиховом директорком Јеленом Чеперковић, која нам је помогла у обуци нашег особља", истиче Ненад Илић, напомињући да је важно да ресторански мени и дизајн ентеријера буду по мери сваког госта, али да су још важнији запослени, јер је сваки радник - презентер фирме.

На Новосадском сајму, Диплому са великом златном медаљом освојила је и Угоститељско-туристичка школа са Домом ученика из Врњачке Бање, и то управо „за оспособљавање стручних кадрова у угоститељству, хотелијесртву и туризму".

Директорка Јелена Чеперковић каже да су они ово признање заслужили у категорији јавних установа:

"Трочлана комисија Новосадског сајма са универзитетским професорима два дана је боравила у нашој школи, где су радили анкете, испитивали и истраживали. И златне медаље имају нијансе, а наше златно признање је са великим амблемом."

Школа наредне године слави 70 година постојања, а према незваничним подацима до сада је имала око 7.000 ученика од којих многи данас раде у најбољим светским ресторанима и хотелима.

"То је читава једна српска варошица", истиче Јелена Чеперковић. "Иако смо туристичко место, најмање оних који су знања стицали у нашој школи је, нажалост, остало у Врњачкој Бањи, зато што, по свему судећи, овде нису могли да буду плаћени онолико колико вреде."

Угоститељско-туристичку школу данас похађају 763 ученика.

 

број коментара 0 пошаљи коментар