Стотину излагача на Сајму привреде у Параћину

У Параћину је данас отворен 20. међународни сајам привреде који организује туристичка организација града и удружење предузетника. Стотинак излагача наредна три дана представиће се грађанима, али и потенцијалним пословним партнерима.

Од свилених бомбона, преко млечних производа, књига, осигуравајућих друштава до аутомобила. И ове године сајам привреде у Параћину окупио је излагаче из Поморавља али и других делова Србије, Републике Српске и Босне и Херцеговине.

"Данас би требали да уговоримо један баш битан посао између Бања Луке и Параћина овде, ради се о једном привреднику који би требало да отвори погон тамо код нас у Бања Луци", каже Александар Бранковић из Бања Луке.

"Били смо ове године и на сајму у Амстердаму, тамо је сајам који је највећи сајам на свету за произвођаче робних марки и планирамо излагање и наредне године управо из тих разлога да нешто што је јединствено у Србији покушамо да пласирамо на што шира тржишта широм Европе", каже Марко Симић из "Чоколенд"-а.

Многи од излагача Параћинцима су добро познати, ипак сајам је прилика да се представе и новим партнерима. С друге стране за бројна удружења ово је јединствена прилика да покажу шта њихови чланови раде.

"Штанд који ми овде имамо је у сарадњи са Туристичком организацијом добијен бесплатно тако да то нама много значи", Татјана Тубица из УГ Штит.

"Производе пласирамо у читавој Србији, нешто од програма иде и за извоз дакле, Црна Гора, Македонија, Русија", каже Емил Милојевић из млекаре "Мухајловић".

Општина Параћин као организатор сајма истиче улогу малих и средњих предузећа која су у граду на Црници само ове године ширећи производне капацитете упослила 290 нових радника.

"Њих 65 је градило или гради или завршило 71 објекат за производњу у задњих пет година и то укупне површине која је већа од некадашње фабрике штофа, а штофара је била један велики гигант из времена социјализма", каже Саша Пауновић општине Параћин.

У наредна три дана сајма представиће се и програмиЕвропске банке за обнову и развој и развојне агенције Србије, абиће одржано и предавање о предузетништву жена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво