Велики успех крагујевачких кувара на Гастро купу

Велики успех Хорека (HoReCa) асоцијације Крагујевац на 2. Гастро купу Србија у Новом Саду: крагујевачки кулинари освојили су седам златних, две сребрне и пет бронзаних медаља, као и пехар за друго место које је припало Стефану Ристовићу у избору за најбољег кувара.

На Гастро купу Србија, професионалном кулинарском такмичењу које је одржано 6. и 7. октобра 2018. у Новом Саду, крагујевачки кулинари освојили су 14 медаља и пехар. Прво место освојио је Бојан Кречар, кулинар из Бањалуке. 

Судијски тим - Michelin star chef Ђорђо Диана (Италија), Дејан Станковић (Србија), Драган Шљивић (Босна и Херцеговина), Саша "Паклени" Мишић (Србија), Милош Јовановић (Србија) - ове године су подигли критеријуме на највиши могући ниво и тражили од такмичара савршенство укуса и беспрекорно знање исказано у разним техникама и дисциплинама кувања.

Ђорђо Диана, један од најбољих кувара света, нагласио је да жели да такмичаре гурне до максимума својих могућности и да је то једини начин да покажу знање и креативност:

"Да би се остварили као успешни кулинари, морате сваки дан да терате себе до крајњих граница. Србија има веома добре и цењене куваре, а овим начином оцењивања и притиска на такмичаре желимо да видимо шта то Србија и државе у региону могу да понуде свету. Колико сам видео до сад, има много тога."

"Гастрономија у Србији је дефинитивно добила нову димензију након овог такмичења", рекао је потпредседник Хорека асоцијације Владимир Арсенијевић. "Задовољни смо оствареним резултатима, јер овај начин оцењивања можете доживети само на највећим и најзахтевнијим кулинарским такмичењима на свету.  Ми ћемо се и даље трудити да усавршавамо наше кулинаре  и да пратимо нове трендове како би држали корак са светском кулинарском струком."

Овај изванредан резултат остварен је у конкуренцији више од 80 такмичара из Србије и региона.

 

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 12. окт 2018, 13:05)
milan [нерегистровани]

carevi

Kragujevčane bi trebalo uramiti i neka svima posluže za primer