Уређење улица у Врњачкој Бањи

У делу насеља Копаонички венац у Врњачкој Бањи још нису асфалтиране улице нити су куће прикључене на канализациону мрежу. У њиховом суседству, на Слатинском венцу, ових дана приводи се крају комплетна реконструкција саобраћајница.

Копаонички венац изгледа као село иако је бањско језгро удаљено свега пар стотина метара. Мирослав Пецић има лепши поглед на Бању из своје куће него гости из неких хотела са променади.

"Ово је Врњачка Бања. Прва зона бањска, а изгледа као село", каже Мирослав Пецић житељ насеља Копаонички венац.

Сеоска идила је једно, а свакодневни живот нешто сасвим друго тврди први комшија који више од пет деценија чека да се насеље уреди као што и доликује Врњачкој Бањи.

"Па, има 60 година скоро. И ништа. И канализацију обећали и путеве, све. Ништа", каже Петар Кузмановић који живи у насељу Копаонички венац.

Житеље насеља брине и то што се ових дана асфалтирају и уређују улице Слатинског венца. Мисле да ће сав новац из буџета за ову годину бити утрошен за те намене и уређење улица Моше Пијаде и Хероја Чајке у центру Бање.

"То је значи крак Слатинског венца у дужини од неких 700 метара и вредност инвестиције је тренутно 7 милиона динара", наводи Бранислав Бежановић, директор општинске стамбене агенције.

Овај део бање ће бити лепши него до сада јер се уређује и пешачке стазе.

Слатински венац је попут прстена јер у дугом луку спаја Београдску улицу са извором Слатина, Језером и улицом Јована Цвијића. Какав би то прстен био без филиграна питају се житељи споредних улица.

"Ми смо наду изгубили пре две године. Ја сам овде рођен. 52 године и 52 године иста прича", каже Предраг Јевтић житељ Копаоничког венца.

Копаонички венац ће ипак бити завршен обећавају надлежни.

"Да ли ће то бити до 31. 12 или на пролеће идуће године, али имамо у плану да и тај део пута асфалтирамо", најављује Бранислав Бежановић.

Преко Копаоничког венца се пружа и најкраћи пут из Врњачке Бање ка Гочу. Пут је дуг 7 километара, а асфалтирано је само 700 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво