Комедија нарави новосадске трупе у смедеревском Центру за културу

Поводом Међународног дана жена на селу, у Центру за културу Смедерево, у понедељак 15. октобра гостује представа "Држ' - не дај" у извођењу истоимене позоришне трупе из Новог Сада.

Комедија "Држ' - не дај" на духовит начин приказује низ препрека које се појављују пред младим паром након одлуке о уласку у брак.

Од момента када двоје људи одлуче да заједно проведу живот до јутра после прве брачне ноћи, дешава им све оно што нису ни помислили да им се може догодити.

Упознавање породица, спискови гостију, одабир хаљине, торте, музике, сале... само су неки од проблема са којима се суочавају младенци, она из Црне Горе, са родитељима који "држе до чојства и јунаштва", а он из Војводине, са "финим и отменим" родитељима. Централно питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима и да ли ће моћи да направе баланс на граници између паганског и урбаног. 

Чланови трупе кажу да је то комедији нарави, у којој се сви препознајемо и која нас враћа на породицу као матицу сваке заједнице. 

Представу је режирала Маја Гргић, а играју Соња Лештар, Ташана Ђорђевић и Никола Ивачков. "Држ' - не дај" почиње у 20 часова, у Великој дворани Центра за културу, а покровитељ је Град Смедерево.

број коментара 0 пошаљи коментар