Цртежи Катарине Недељковић у смедеревској галерији

У галерији Центра за културу Смедерево отворена је изложба цртежа Катарине Недељковић, која је до сада имала дванаест самосталних и педесетак колективних изложби у земљи и иностранству.

Катарина Недељковић опрезно, студиозно и аналитички ради на свом цртежу, као посебној ликовној дисциплини. У њеном фокусу је људска фигура чија је улога да дочара стање свести у данашње време, нестајање вредности, напуштеност и губитак индивидуалности.

Катарина Недељковић завршила је средњу Уметничку школу у Нишу. Дипломирала је и завршила мастер студије на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, одсек за Примењену уметност, смер зидно сликарство, где ради као асистент у настави на предметима Анатомско цртање, Акт и Цртање и сликање. Докторанд је на Универзитету уметности у Београду, на студијском програму за Дигиталну уметност Интердисциплинарних студија, члан Удружења ликовних уметника Србије од 2015, руководилац ликовне секције удружења Алтернативног омладинског центра АЛТОМ.

До сада је имала дванаест самосталних изложби и педесетак колективних, у земљи и иностранству, а њени радови се налазе у бројним приватним колекцијама. 

Учесница је петнаест ликовних колонија националног и међународног карактера.

број коментара 0 пошаљи коментар