Пронађена беба у цркви у Чајетини

У порти Цркве Светог Архангела Гаврила у центру Чајетине, јутрос је пронађена беба тешка три килограма, која је, после указане лекарске помоћи у чајетинском дому здравља и ужичкој болници, доброг општег стања.

Мушко новорођенче тешко три килограма најпре је збринуто у чајетинском дому здравља, а потом пребачено на Одељење неонатологије у ужичкој болници.

Бебу је, како сазнајемо, рано јутрос пронашла жена која је, шетајући пса, пролазила покрај цркве. Она је позвала најближег, парохијског свештеника, а потом и лекаре.

„Беба је вакцинисана против хепатитиса. Добила је витамин Ка, који се редовно даје, стандардна процедура за све новорођене бебе и заштићена је против тетануса јер је беба рођена ван породилишта највероватније“, каже доктор Ђорђе Јоковић, педијатар.

„Ми смо са наше стране предузели мере, покренут је одговарајући поступак, али ће наша активност зависити од других, од званичног извештаја који ћемо добити“, наводи Пајо Богдановић, директор Центра за социјални рад у Чајетини.

До окончања истраге, беба ће бити збринута у ужичкој болници.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво