Кик боксери на Власини

Наши најбољи кик боксери већ неколико дана припремају се на Власинском језеру за предстојеће Европско првенство које почиње 14. октобра у Братислави. Репрезентативци раде напорно, а надају се да ће, као и до сада на великим такмичењима, освојити медаље.

Од њих се увек очекује највише. На то су навикли спортску јавност у Србији па 23 троје репрезетнтативаца и репрезентативки већ неколико дана марљиво тренира на Власинском језеру како би се што боље припремили за предстојеће европско првенство у Братислави. На тренинзима озбиљност потпуна, а атмосфера као и увек на завидном нивоу.

 

"Мислим да ће ово бити једно од најбољих Европских првенстава. Не бих могао никога да издвојим као такмичара који ће бити конкурент за златну медаљу, сви су такмичари добри и такмичарке наравно", каже Душан Килибарда - тренер репрезентације.

Никола Стошић - капитен репрезентације каже: "Припремамо се веома добро и оно што очекујемо је прегршт медаља."

Александар Коновалов и Марија Петровић су вишеструки европски и светски прваци. На тренинзима у спарингу обраћају пажњу и на најситније детаље. Предстојеће првенство Европе у Словачкој прилика је за ново доказивање.

"Ја никада нисам освојила Европско првенство, два пута сам освојила светско притисак је велики али даћу све од себе да дођем до злата", каже Теодора Манић - репрезентативка.

Репрезентативац Александар Коновалов каже да очекује злато: "Ако бог да сада сам у тежој категорији и борим се до 67 килограма у дисиплини лоу кик, а пре две године освојио сам злато до 63 и по килограма у категорији к1".

Кик бокс репрезентација Србије на Власинском језеру остаје до краја недеље. Европско првенство почиње 14 октобра, а по свему ономе што смо видели на припремама, али и по прогнозама стручњака, сигурно је да ће наши репрезентативци и на овом првенству потврдити да су уз репрезентативце Русије најбољи не само у Европи него и на свету.

број коментара 0 пошаљи коментар