Радионице "Мој свемир" за смедеревске основце

Поводом обележавања Светске недеље свемира, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, 9. и 10. октобра 2018. одржаће се радионице "Мој свемир" намењене ученицима нижих разреда основних школа.

Светска недеља свемира (World Space Week) је међународна манифестација чији је примарни циљ да се низом догађаја организованих широм света у друштву подстакне интересовање за свемир, свемирске науке и образовање.

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, 9. и 10. октобра 2018. одржаће се радионице "Мој свемир" за ученике нижих разреда основних школа.

Ученици Основних школа "Димитрије Давидовић" и "Бранислав Нушић" (радионица 9. октобра, почетак у 9 часова), и ученици смедеревске ОШ "Јован Јовановић Змај" и ОШ "Иво Лола Рибар" у Скобаљу (10. октобра,  почетак у 13.30) обогатиће своје знање о свемиру, планетама Сунчевог система и првим путницима у свемир.

Учесници радионица певаће песме на енглеском језику, истраживаће различите изворе информације, проширити сазнања уз помоћ дигиталних технологија и, на крају, приказати стечена знања. Радипонице воде Невена Перић и Соња Милетић, наставнице разредне наставе.

Светска недеља свемира обележава се сваке године, од 4. до 10. октобра, а у овој манифестацији учествују свемирске агенције, авио-компаније, школе, планетаријуми, музеји, астрономска друшта и друге заинтересоване институције широм света.

 

број коментара 0 пошаљи коментар