Како је Италијан америчког порекла заволео Србију

Италијан aмеричког порекла Боби Роудс одмор од посла у Болоњи, годинама користи за печење ракије на свом имању у Опланићима код Краљева. Боби у Италији ради као професионални глумац али му, по свему судећи, добро иде и организација шљивика у Шумадији.

Боби је српски зет, жена му је Врњчанка али је воћњак засадио у подножју Котленика. Ту је први пут, пре десетак година, видео заложен лампек и направио свој први литар шљивовице.

"Научила ме је стара бака Брена, она није нажалост више жива, била је дивна особа", каже Роудс. "Бака Брена ми је пуно помогла када сам дошао, зато је и држим близу срца." 

Због обавеза у Италији, ове године ни ћерка, син и унучићи нису му подршка поред казана. Првенац је дочекао са комшијама из Опланића.

Боби је и филмски глумац али му је, каже, од сцене дражи шљивик. Иако ове године није баш родио:

"Ова година катастрофална, нема воћа, за мало ракије, само три казана." 

Воли јаку домаћу ракију, и он и његови италијански партнери којима више не поклања виски.

"За мене је ракија, ракија је више натурале, а кајмак, ја заборавих кајмак, кајмак је фантастичан", каже Боби.

У Опланићима је заволео и српске обичаје. Навикао се чак и на калдрму, истина лети.

број коментара 0 пошаљи коментар