Јачање безбедности у градовима и општинама

У организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије и немачке Фондације "Ханс Зајдел", у Крагујевцу је одржан други од шест регионалних скупова, посвећених јачању сарадње у остваривању безбедносне превенције у градовима и општинама. То се првенствено односи, на деловање локалних савета за безбедност.

На скупу у Крагујевцу, искуства и примере добре праксе разменили су представници локалних самоуправа и полицијских управа Крагујевца, Пожаревца, Краљева, Јагодине и Крушевца.

Представник Фондације "Ханс Зајдел", Лук Кобер, осврнуо се на досадашње активности Фондације, која је у Србији делује од 2001. године.

Он је нагласио да је Министарство унутрашњих послова, један од најважнијих партнера и подсетио на све заједничке активности у протеклом периоду. Изразио је задовољство, што ће сарадња бити проширена на унапређење рада полиције у локалној заједници и савета за безбедност.

Доста тога је већ урађено како би се побољшала размена информација и искустава, а овај скуп, казао је Кобер, мали је допринос даљем унапређењу рада и сарадње између локалних самоуправа и полиције.

број коментара 0 пошаљи коментар