Aсфалтиран пут између Забрђа и Каменова

Завршена је изградња прве деонице обилазнице око Петровца на Млави. Најзадовољнији су пољопривредници који могу брже и јефтиније да предају своје производе, али и грађани, јер ће теретни саобраћај бити смањен у центру града.

Мештани седам села општине Петровац на Млави први пут до млина, фарме свиња, индустријске зоне и својих њива, уместо земљаним или кроз центар града, долазиће краћим асфалтним путем између Забрђа и Каменова.

"То није могло да се прође ни трактором, а камоли некако другачије. Сад је друга прича. Много мање времена ћемо да утрошимо на путовање", каже Добрица Станковић, мештанин Каменова.

"Овај пут смо чекали годинама. Наши стари кад би устали из гроба, не би веровали да се ово догодило", каже Аца Животић, мештанин Каменова.

Нови пут је и боља веза Петровца са општином Жабари. Биће значајан и када следеће године предузеће "Путеви Србије" буде санирало мост у граду.

Зоран Стојисављевић, извршни директор "Путева Србије" каже да ће ова деоница послужити као обилазница око града да се преусмери део саобраћаја: "Нарочито тешки теретни моторни саобраћај који не може сада да се одвија преко тог објекта."

Нови пут у дужини од три километра почетак је изградње заобилазнице око Петровца на Млави. До краја фали још десет.

Пре тога локалној самоуправи предстоје бројне експропријације, израда пројеката, али и обезбеђивање финансија, јер општински буџет није довољно велики.

"Наравно да ћемо следеће године припремити план. Предвидети у буџету колико шта је потребно да се плати да би могли обилазницу и на делу имати", каже Душко Нединић, председник општине Петровац на Млави.

Почетак изградње обилазнице око Петровца на Млави у вредности од 100 милиона динара финансирало је предузеће "Путеви Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара