Нови Сад: Почео ЛОРИСТ

Међународна сајамска манифестација ЛОРИСТ у оквиру које ће бити одржани Сајам лова и риболова и сајмови туризма, екологије и спорта почела је јуче на Новосадском сајму. ЛОРИСТ је, већ 51 годину, једна од најважнијих манифестација овог типа у Србији, а на овогодишнем ће наступити око 450 излагача из 20 земаља.

Ловачко и спортско наоружање, као и сва пратећа опрема, затим оптички нишани и штапови и машинице за пецање, прво су у Халу 1 привукли ловце и риболовце.

"Сајам је прилика да људи виде неки добар штап, добру машиницу, добру стуну и то набаве по неком сајамском попусту, или ако не могу све да набаве барем да виде да све то постоји", каже излагач Ранко Травар.

Зато многи само гледају, а ако се определе за куповину, ипак је пресудна цена.

Крагујевачка "Застава оружје", која овог месеца слави 165 година постојања, представља понуду домаћег тржишта, ловачке карабине, пушке и полуаутомате и познате пиштоље, али и неуобичајене комаде попут овог револвера. 

"Акценат смо овог пута дали на резбарено, гравирано оружје, које су наши уметници дорадили и оплеменили наше производе", каже Данко Цветић из Застава оружја.

Поред опреме, посетиоцима се представљају Козара и Уна из Босне и Херцеговине, заједно са српским националним парковима, који су сајам искористили да повежу своје туристичке понуде.

"Посетиоци или туристи који долазе у НП Копаоник или Фрушку гору, тако могу да се повежу са осталим националним парковима, заједно са Таром и Ђердапом. Сви национални паркови Србије имаће један заједнички протокол о тој сарадњи", каже Константин Плужаревић из НП "Фрушка Гора".

За 100 динара, можете пуцати пет пута у мету из ваздшне пушке у стрељани или три пута одапети стерлу из лука уз стално присуство инструктора. Видећете и изложбу ситних животиња, попут расне живине, голубова, канаринаца, али и Оријашког шарца.

Данас се отвара и Сајам туризма, а туристичку понуду представиће 70 градова и општина, 20 бања, исто толико чарди и салаша, као и око 30 произвођача хране и пића из целе Србије.

број коментара 0 пошаљи коментар