Ко нема у вугла, гугла - у Крагујевцу

Књажевско-српски театар овогодишњу Позоришну сезону у Књажевско-српском театру отворила је премијера представе "Ко нема у вугла, гугла" која је урађена у сарадњи са крагујевачком Народном библиотеком "Вук Караџић". У представи је приказан данашњи живот тинејџера, шта их занима, колико модерна технологија утиче на њих и које су све позитивне и негативне стране .

Романтична комедија за младе бави се одрастањем уз мобилне телефоне и интернет, шта се деси када јунак ове приче Филип случајно остане без телефона, случајно оде у библиотеку, где упозна вршњакињу Ану која воли да чита... деси се љубав.

А прича заправо указује на то колико мобилни телефони спутавају комуникацију међу људима, у ансамблу представе су и млади глумци.

Богдану Миливојевићу, главном јунаку, ово је прва премијера:

"Ја сам уживао радећи и дружећи се са глумцима у представи, и потрудио сам се да улогу одиграм баш како треба. Ипак, препустићу гледаоцима да просуде каже млади глумац." 

Представа са циљем да се, на младима близак начин, укаже на важност читања, образовања, као и на паметно коришћење мобилних телефона.

Милош Крстовић, директор Књажевско-српског театра, каже да је представа рађена за тинејџере и да на овај начин желе да привуку интересовања публике ових генерација.

Комедија је рађена по тексту хрватске глумице Петре Цицварић, у режији Слађане Килибарде а прве репризе су на репертоару 2. и 4. октобра.

У истом  месецу у  театару се одржава и тринаести Јоаким интерфест од 9 до 15 октобра, на коме је за 12 година изведено  преко 120 представа у којима је учествовало 700 глумаца из 22 земље.

број коментара 0 пошаљи коментар