Почело анкетирање пољопривредника

На основу Уредбе о утврђивању плана званичне статистике за 2018. годину, Републички завод за статистику кренуо је са спровођењем Анкете о структури пољопривредних газдинстава. Финансијска средства у висини од 2 и по милиона евра, обезбеђена су из претприступних фондова ЕУ, у склопу Националног ИПА програма и националног буџета.

Информације које буду добијене анкетом, користиће креаторима аграрне политике за доношење краткорочних и дугорочних стратегија развоја пољопривреде, али и самим пољопривредницима, за пријављивање код националних европских фондова за подршку пољопривреди.

Анкетирање је започело у 120.000 газдинстава у Србији, али и у Сремском округу.

Тридесетчетворогодишњи Петар Новаковић, млади пољопривредник из Сремске Митровице у своје домаћинство примио је анкетара који је према службеној дужности обављао попис његовог газдинства.

Петар сматра да је овај потез веома важан када је у питању пољопривреда.
У периоду спровођења анкете о пољопривредним газдинствима, у Срему ће 21 обучени анкетар, укупно пописати 4800 газдинстава, док ће на територији Града Сремска Митровица, пет анкетара, посетити око 1300 домаћинстава.

Током трајања анкете, сви подаци су тајни, а према речима начелника Драгишића, резултати анкетирања биће познати јавности, 30 септембра наредне године.

број коментара 0 пошаљи коментар