Пут до врха Каблара

Пре неколико недеља почела је комплетна реконструкција дела пута од скретања са магистрале у Врнчанима до врха Каблара. Када пут буде изграђен до непосредне близине једног од најлепших видиковаца у Србији моћи ће да се стигне не само аутомобилом већ и аутобусом.

За мештане села на Каблару овај пут је итекако значајан. Готово пет година Драган Јовановић из Врнчана заједно са другим мештанима борио се да се пут ка Каблару комплетно реконструише.

Пуно је каже посла било да би радови коначно почели. Протеклих година било је и оваквих акција чишћења и уређења како би могло да се прође и то једном коловозном траком. За мештане три кабларска села овај пут много значи.

На крају овог пута долази се до непосредне близине врха Каблара једног од најлепших видиковаца у Србији. И то је један од разлога што је градска управа уложила средства за изградњу овог дела пута у дужини од 2, 5 километра.

Планирано је да радови трају до краја године. Пут ће читавом дужином имати и заштитну ограду, а њиме ће моћи поред аутомобила, моћи да пролазе и аутобуси и камиони.

број коментара 0 пошаљи коментар