Изложба олдтајмера у крагујевачком Великом парку

У Крагујевачком Великом парку је одржана Хуманитарна изложба олдтајмера. Циљ манифестације је прикупљање средстава за децу из Центра за развој услуга социјалне заштите "Кнегиња Љубица" у Крагујевцу.

Тридесет старовремских возила красило је крагујевачки парк, а поносни власници посетиоцима су причали историју својих љубимаца.

Поред домаћина, возачи олтајмера стигли су из Параћина и Београда како би деци из Центра "Кнегиња Љубица" приуштили обилазак културно-историјских знаменитости Ниша и обилазак Ђавоље вароши.

"Ко год да је позван, када сазна да је сусрет хуманитаран - не само да покажемо лепе аутомобиле него користимо ту пажњу коју они привлаче да урадимо нешто добро за некога - сви се одазову", наглашава Иван Поповић, секретар крагујевачког Ретро клуба олтајмера  СОС.

Овакви хуманитарни сусрети, каже Снежана Стевановић директорка Центра за развој услуга социјалне заштите "Кнегиња Љубица" у Крагујевцу, омогућавају им да додатно унапреде услове за децу.

Некадашњи крагујевачки  угоститељ и колекционар олдтајмера Јоца Новковић, изложио је аутомобил стар пет деценија. Своју љубав према старинским аутомобилима и хуманост преноси на седмогодишње унуке Стефану и Јоцу:

"Довео сам своје унуке који су збринути, повео сам их са собом како би схватили да има и оних који имају и који немају. Сви што имају треба да одвоје за оне који немају." 

Посетиоци  су донирали новац тако што су се фотографисали поред олдтајмера или провозали  у неком од њих.

Бора Настасић, из Олдтајмер клуба Београд, показао је "бјуик електру":

"Аутомобил је из 1960. године, један веома редак ауто -  користио га је Елвис Присли."

Средства су врло брзо прикупљена, па ће двадесетак малишана ових дана кренути на обећану екскурзију пут Ниша и Ђавоље вароши. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво