Спој бокса и органске хране на Старој планини

Предраг Стојановић, најпознатији пиротски боксер и тренер боксерског клуба "Пирот", дан проводи у селу Изатовци на Старој планини са овцама, а вече у хали на боксерском тренингу. Овај некадашњи потпредседник Боксерског савеза Србије и тренер репрезентације, у последњих неколико година бави се и органском пољопривредом.

Бокс је почео да тренира у Радничком из Ниша, а повреда је Предрага Стојановића спречила да направи већу каријеру. Зато је деведесетих основао боксерски клуб "Пирот" и постао тренер. Из његове школе поникло је 13 шампиона државе.

„Спорт је моја љубав од детињства. Лепота је радити са децом и омладином. Мислим да ме то подмлађује и зато то и радим," каже Предраг и додаје да је тешко живети од тренерског позива, посебно у малом граду.

Зато је Предраг, иако никада није живео на селу, решио да се опроба у пољопривреди. Не стиди се, каже у шали, да спарингује са овцама и козама. Има их стотинак на фарми у селу Изатовци на Старој планини.

„И на западу људи раде по два посла да би обезбедили себи егзистенцију. Ово је мени додатна делатност. Држава стимулише сточарство и ја се питам зашто се многи људи не определе и не крену да раде тамо где могу да остваре добит," каже Предраг.

Задовољан је што својој деци и унуцима обезбеђује здраву храну и сматра да је перспектива државе сточарство и да се отварају тржишта свуда.

Од имања у Изатовцима, Стојановићи су направили место за уживање и опуштање. Још један доказ, истиче Предраг, да је бокс племенита вештина.

број коментара 0 пошаљи коментар