Смотра јесењих плодова у Краљеву

Први Сајам пољопривредних и занатских производа и механизације који је од јуце отворен у Краљеву посетило је више од 20 000 људи,а на штандовима има од ајвара до трактора.

На око 5000 квадрата организатори су спојили традицију и бизниса - оно по чему су пољопривредници овог краја на далеко познати.

Марко Тошовић, прерађивач меса каже: "Све то може да се види на интернет, на рекламама али када имате неки живи контакт, то је другачије, људи се лакше одлуче да купе јер виде човека очи у очи, и верују му".

У сајамској хали доминирају јесењи плодови.

"Како сте рекли да се ово зове оскура, да је непрскана и здрава?да, таква је израсла, никакве мере се не примењују, какава је у природи,таква је.Арпски сељак колико воид рачуна о прскању својих њива?

Мислим да не воде толико рачуна, да прскају што више, мисле да је боље, а то није тачно"истиче Валентина Крстић, професор Пољопривредне школе "Ђорђе Радић" из Краљева.

На краљевачкој пијаци од јутрос се чује и звук моторне тестере. Најбољи тестераши Србија шума преносили су искуства и знање. Инретересовање излагача и посетиоца ове сајамске манифестације је ,кажу очекивано. Током два дана кроз ове хале је прошло око 20.000 људи.
Срећко Бојанић, управник ЈКП"Пијаца" у Краљеву  каже: „Изузетно смо задовољни одзивом,ту су заступљене све области пољпопривреде. Имамо и госте из Словеније и Македнојије. Ми смо сигурни да је јуче прошло преко 12 ооо људи кроз овај сајамски простор".

Регионални Сајам пољопривреде на Краљевачкој градској пијаци траје још сутра, а од наредне године ће бити у и у календару сајамских манифестација Рашког округа 

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 28. сеп 2018, 21:13)
anonymous [нерегистровани]

Све лепше од лепшег!

Ал најлепши су плодови што су на бини играли! Живела Србија! Биће све боље јер Бог је свемогућ!