Фабрика "Милан Благојевић" улаже у безбедност радника

Фабрика "Милан Благојевић" у Лучанима сврстава се међу најуспешнија предузећа наменске индустрије. За посао и добре плате не брину али се, због повреда и страдања радника у опасном процесу производње све већа пажња посвећује мерама заштите на раду.

Технолошки пожари дешавају се у наменској индустрији. Зато је теоријска и практична обука и честа провера од великог значаја, истиче Томо Стојић, из сектора безбедности и заштите фабрике "Милан Благојевић" у Лучанима.

У фабричком кругу од 166 хектара, у 260 објеката ради 1.320 запослених, углавном на пословима са повећаним ризиком.

У мере којима се смањују ризици по раднике, У "Милану Благојевићу" ове године биће уложено два милиона евра. Уведен је видео-надзор који, каже Владимир Лончаревић, руководилац Погона ракетних горива, већ утиче на радну и технолошку дисциплину и повећање безбедности.

Упосленост је, истиче Радош Миловановић, генерални директор фабрике "Милан Благојевић", на највишем нивоу, добит предузећа велика, а уговарају послове годинама унапред.

Плате изнад просека у Лучанима у ову фабрику довеле су и петсто радника из суседне Пожеге. У плану су улагања у нове технологије и погоне, па ће посла кажу бити и наредних година.

 

број коментара 0 пошаљи коментар