Неизвесна судбина параћинске Стакларе

Ни на четвртом рочишту на којем се одлучивало о предлогу за увођење стечаја у Српској фабрици стакла, није донета коначна одлука. Пуномоћник параћинске Стакларе затражио од суда нове доказе.

У Привредном суду у Крагујевцу, ни данас није донета одлука о судбини Српске фабрике стакла из Параћина.

Пуномоћник параћинске Стакларе, затражио је од суда нове доказе од значаја за оцену пуноважности уговора на којима фирма "Вексилум Балкан" из Чачка темељи свој захтев за увођење стечаја у Стаклари.

Ово је било четврто рочиште на којем се одлучивало о предлогу за увођење стечаја у Српској фабрици стакла, који захтева чачански "Вексилум Балкан" због, како наводе, дуга од око 47 милиона евра.

Бранислав Јововић, стечајни судија наводи: „Ради се о томе, да у овом стечају је присутан и страни елемент, јер су уовори, чија се пуноважност испитује, у следу таквих, да се мора проверити статус самих уговарача, садржина тих уговора, што индицира, да се мора обезбедити и сазнати садржина страног меродавног права. То је Бугарско право и истовремено у два случаја, се мора сазнати право Републике Сејшели и Британских Девичанских острва, који су релевантна за оцену питања статуса уговарача."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво