Још се не зна узрок смрти девојчице из Кајтасова

Обдукциони налаз показаће узрок смрти деветогодишње Милице Богдан из Кајтасова, која је у недељу преминула у вршачкој општој болници. Њена браћа која су пребачена у Београд, на дечју клинику у Тиршовој, у стабилном су стању, сазнаје РТС.

Деветогодишња Милица Богдан и поред свих напора лекара преминула је у вршачкој Општој болници у недељу 23. септембра.

Она је из Дома здравља у Белој Цркви упућена у општу болницу у Вршцу због повишене температуре и повраћања. Одмах по пријему урађена је лабораторијска дијагностика и спроведено лечење.

И поред свих мера, "долази до рапидног погоршања општег стања и смртног исхода", стоји у саопштењу вршачке болнице.

Недуго после њене смрти, са истим симптомима у вршачку болницу упућена су и њена два брата, узраста 14 и 6 година, који су одмах превезени на дечју клинику у Тиршовој и у стабилном су стању.

Породица Богдан осим Милице, која је била једина ћерка, има још шест дечака. Лошијег су материјалног стања и корисници су социјалне помоћи.

У центру за социјални рад Беле Цркве су рекли да су породицу Богдан обилазили редовно, да су родитељи иако лошијег материјалног стања, добро бринули о деци, која су била социјализована и омиљена у друштву. Слично су нам рекле и комшије у Кајтасову.

"Деца су нормална, нису агресивна и да су гладна и сита нису тражили од никог ништа. Нису се тукли, нису имали проблема, ни родитељи ни деца а шта је и због чега се ово десдило Бог ће га знати", каже комшиница из села.

"Она је дете била, неко каже да је болесна, да се отровала, није тачно, ово дете је било здраво, овде се стално возали поред мене, мала Милица, била је здрава, одједном- ово је све мало чудно", каже друга комшиница.

Како незванично сазнајемо, постоји сумња да је могући узрок смрти тровање, па је зато основно јавно тужилаштво у Вршцу наложило да се обави токсиколошка обдукција, након које ће се знати тачан узрок смрти Милице Богдан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво