Обновљена школа у Брезни

Основна школа у селу Брезна најстарија је у Моравичком округу, ради још од 1842.године. Похађа је двадесет троје ученика који остварују бројне успехе и у редовној настави и на такмичењима. Последњих година иницијативом запослених и мештана услови рада и боравка, доста су поправљени.

У јуну када смо такође извештавали о овој школи, згради је била неопходна санација и нова столарија. Акцијом родитеља, запослених у школи и других мештана, на неколико донаторских скупова средства су прикупљена па су радови на замени столарије већ при крају.

Ове школске године ђаке у Брезни дочекало је пријатно изненађење. Дотрајала столарија на згради увелико се мења новом .

Задовољство због бољих услова рада не крију ни ђаци ни наставници.

Готово 2 године руководство матичне школе на иницијативу родитеља трудило се да зграду у Брезни обнови .

У јуну када смо их посетили иницирали су акцију да се прикупе средства за замену столарије. Током лета, одазвали су се донатори из многих крајева Србије, а део новца издвојила је и локална самоуправа.

Ускоро ће почети и радови на уређењу фасаде као и дворишта школе. Да мала сеоска школа заслужује модеран и уређен простор свакако оправдавају њени ђаци.

Освојили су више од девесет награда у протеклих пет година, а у последње три ђаци генерације матичне школе, такође су седели у овим клупама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи