Бољи пут до Раванице

Почела је реконструкција деонице пута од Ћуприје до манастира Раванице - кроз село Сење - дуга 6,7 километара. Новац за радове обезбедила је држава, а бољи пут надају се Ћупричани, побољшаће туристичку понуду овог краја и задржати становништво околних села.

Манастир Раваница, задужбина кнеза Лазара из 14.века, ушушкан подно Кучајских планина и данас привлачи туристе и оне који не заборављају српску историју.

Колико је добар пут важан знају туристи, али и мештани ван градских средина. Пут до Сења направљен је пре тридесет година.

Ово село у ћупријској општини дало је највише високообразованих људи углавном лекара. Данас у њему живи нешто више од хиљаду људи.

Иако редовно одржаван пут је био у лошем стању. Зато реконструкција обухвата уклањање постојећег ,камену надоградњу и два слоја новог асфалта. Нови пут уместо досадашњих 5,5 биће широк шест метара.

Радови вредни 140 милиона динара уговорени су приликом последње посете председника Србије.Пут је од великог значаја јер пролази и поред имања Добричево кога су недавно закупили инвеститори из Турске.

"Нова индустријска зона неће да значи само за Ћупричане, већ и за Параћинце, Јагодинце, Деспотовчане, јер желимо да направимо централну индустријску зону на аутопуту. Самим тим и овај пут пролази кроз ову централну индустријску зону и мислим да овај пут је и почетак развоја нашег индустријског парка у Добричев", каже Нинослав Ерић,председник општине Ћуприја.

Из општине и најава да ће током идуће године на улазу у Ћуприју са ауто пута бити постављен споменик кнезу Лазару, висок девет и по метара са руком испруженом у правцу своје задужбине, манастира Раванице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво