Бедем и нове куће за становнике прокупачког насеља Мала Губа

Радови на изградњи насипа који ће убудуће штитити најугроженији део обале реке Топлице од изливања приводе се крају, а становници насеља Мала Губа, чији су домови годинама плављени добиће и нове куће.

Изградња бедема који ће мештане у прокупачком насељу Мала Губа бранити од поплава приводи се крају. Иако је ситуација знатно боља, остаје бојазан житеља да сам насип неће решити све њихове проблеме.

"Сада имамо тај бедем, много значи за нас пошто нећемо да будемо поплављени. А друго, канализацију немамо, сад имамо тај пут, само насипан", каже Душко Амзић из насеља Мала Губа.

"Ја се надам нешто да праве и чине,ја бих замолила то што пре.Сад ће киша, сад ће хладно, где ћу са том децом?!", каже Радица Петровић.

Пројекат, вредан милион и 260 хиљада евра којим је предвиђена изградња заштитног бедема у дужини од око 600 метара, финансира Европска унија, а рок завршетка радова је крај новембра месеца.

"Ми смо свој део посла завршили за 38 дана од планираних 120 дана. Очекујем да ће и наш партнер у врло скором периоду да заврши свој део посала, јер остало је још само регулација дела реке", каже Миладин Гаврић, извођач радова.

По завршетку радова на бедему у плану је изградња 10 кућа које ће добити најугроженије породице.

"Пројектом је предвиђена изградња десет монтажних кућа за роме који су живели у том насељу. Тренутно је расписана јавна набавка, закључен је уговор за пројектовање. Верујем да ће до краја године роми добити куће и да ће моћи да се уселе," каже Александар Симоновић, градоначелник Прокупља.

У насељу Мала Губа где живе роми, који годинама одбијају одавде да се иселе има 50-так нелегално изграђених објеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво