Више од 2000 деце на панчевачком Сајму спорта

У Панчеву је одржан други "Сајам спорта" на којем је учествовало више од две хиљаде деце предшколског узраста и ђака до 4. разреда. На 32 полигона учили су основна правила у различитим спортовима и вежбали са искуснијим спортистима.

 Деца у Панчеву воле спорт и треба им само створити што боље услове и омогућити довољно слободних терена и спортских сала да би могли да тренирају. Поред уобичајено популарних колективних спортова с лоптом све више их се опредељује за индивидуалне активности.

"Препоручила бих другој деци да се баве мачевањем, јер је много занимљив спорт. У почетку је мало тешко, али кад се савладају основе и кад се уђе у борбе много је лепо", каже Дејана Пивашевић, КМК „Крађорђе"

Милош Стојановић из ДЖК "Динамо" каже: "Џудо ми се свиђа зато што се бацамо и занимљиво ми је на тренинзима који су тешки и захтевни".

"Тренинзи су доста напорни. Имамо доста термина и тренера и научила сам до сад све што треба и мислим да бих могла једног дана могла да постанем успешна одбојкашица", каже одбојкашица Нина Јовановић.

Џудо се од скора, не случајно у нашим школама нуди као изборни предмет, мада џудисти сматрају да треба повећати фонд часова.

И планинарење на природним и вештачким стенама је веома препоручљиво за децу, јер боравак у природи може само да користи.

Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије каже: "Спорт треба да буде део њихове свакодневнице и спорт није само такмичење. Обухвата и друге вредности код младих људи. Бавећи се спортом они стичу и одређене радне навике и вештине и што је најважније живе здраво.

Сајам спорта посетило је више од 2000 деце и ако само неколико њих наредних дана почне редовно да тренира било који спорт, може се рећи да је ова манифестација успела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво