Крушевац: Послодавци без радника

И поред великог броја незапослених у Крушевцу, којих је према званичним подацима близу 14.000 хиљада, а реално знатно већи јер многи нису на евиденцији Националне службе, послодавци у том граду тешко долазе до квалификованих радника.

У последње 2 године у Расинском округу они који се баве конфекционарством потраживали су педсесетак радника, а запослили само троје.

"Млади људи су слабо заинтересовани за посао. Проблем је мотивација тих људи и како их мотивисати. Новац би био довољан мотив да су плате високе, међутим у текстилу нама то диктира светско тржиште", каже Зоран Маринковић, власник конфекције ТИД.

Пројектом Знањем до посла у Крушевцу су обухваћена нека од дефицитарних занимања као што су кројачи и гумари.

"Ја сам завршила средњу хемијску и у струци нисам нашла посао. Новац је битан, али је битније да се све то лепо научи, савлада да би сутрадан нашли неки посао", каже практикант Јелена Стнковиц.

Владан Вељковић, власник фирме Силикон комерц каже да све зависи од интересовања самих кандидата: "Били су веома заинтересовани, тако да смо успели да направимо добре раднике".

"Што се тиче запосливости тих људи они сада имају знања да могу да потраже посао и у сваком тренутку да нам се обрате за препоруку", каже Зоран Маринковић, власник конфекције ТИД

Неки од практиканата већ су добили и понуду за посао од послодаваца код којих су се обучавали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи