Објављен репертоар 23. Југословенског позоришног фестивала

На програму 23. Југословенског позоришног фестивала "Без превода", који се одржава у Ужицу од 5. до 12. новембра - представе Звездара театра, сомборског и београдског Народног позоришта, Југословенског драмског позоришта из Београда, Хрватског народног казалишта из Сплита, Атељеа 212 и Будва Град театра.

"Са сталном мишљу  да ужички позоришни фестивал треба да буде арена доброг театра, у којој ће се надметати врхунска глума и ваљана режија, заједно са мајсторима пера позоришних комада и свим другима који стварају магију позоришне уметности, приступили смо и ове године избору представа за фестивал", рекао је селектор Фестивала Бојан Муњин.

Кључни критеријум били су, како је рекао Муњин, ужичка публика и гости фестивала, "јер због тог темељног надахнућа које се прелива са позорнице у гледалиште, због чега су људи тако привржени театру, позориште постоји већ хиљадама година".

Ужички фестивал зато непрестано покушава да публици сваке вечери пружи два сата племенитог ужитка.

Фестивал сваке године има и свој слоган, којим жели да зада интонацију онога шта ће се догађати на позорници и око ње. За овогодишњи фестивал изабрана је реченица Бранислава Нушића: „Боље је да гледамо живот у позоришту, него позориште у животу".

Југословенски позоришни фестивал "Без превода" отвара 5. новембра "Корешпонденција", Звездара театра, по тексту Борислава Пекића и у режији Горчина Стојановић.

До 12. новембра ужичка публика видеће ауторски пројект Кокана Младеновића "Кад би Сомбор био Холивуд" Народног позоришта Сомбор,  "Ожалошћену породицу", београдског Народног позоришта, "Зашто је полудео господин Р?", Југословенског драмског позоришта, "Укроћену горопадницау", Хрватског народног казалишта из Сплита, "Пет живота претужног Милутина" Атељеа 212, "Крваве свадбе", Будва Град Театра.

У част награђених, 12. новембра, представа "Страх и беда Трећег рајха" Народног позоришта у Грачаници, у режији Слободана Скерлића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи